PETfles voederstation

PETfles voederstation

Van frisdrank fles naar voederstation!

Een petfles tover je snel om in een vogelvoederhuisje met behulp van houten lepels. Maak een klein en een iets groter gat in de fles en steek er een lepel door, met de lepel bij het grotere gat. Vul de fles met vogelzaad en draai de dop er weer op. Touwtje er aan en je kunt het in de boom hangen.

Wat heb je nodig?
  • frisdrank fles(je) inclusief dop
  • punaise
  • 2 pollepels of lange takjes (voor een natuurlijk effect)
  • schaar
  • touw
  • trechter
  • vogelvoer
Hoe maak je het?

Stap 1. Was de fles grondig zodat er geen frisdrank meer in kan zitten. Verwijder ook, als het lukt, het label.

Stap 2. Nu ga je de gaatjes maken voor de pollepels. Voor een natuurlijk effect kun je op zoek gaan naar een tweetal lange takjes.

Om de plek van de gaatjes te bepalen, gebruik je eerst een punaise. Duw de punaise voorzichtig door het plastic heen. Maak een zelfde gat aan de andere kant van de fles. Wil je straks twee pollepels in de fles? Maak dan nog 2 gaatjes.

Stap 3. Nu kun je de gaatjes iets groter maken met een schaar. Let op! Maak ze niet te groot, de pollepel moet strak door het gat passen.

Stap 4. Duw de pollepel door de gaatjes in de fles.

Stap 5. Nu maak je de voedergaatjes voor de vogels maken! Gebruik opnieuw de punaise om een klein gaatje te maken. Ongeveer 4 cm boven het gat van de pollepel. Maak met een schaar de rondjes ongeveer 3/4 cm groot. Niet te groot, want anders valt het vogelzaad er vanzelf uit.

Stap 6. Om de fles te laten hangen, maak je weer 2 gaten aan de bovenkant, bij de ‘nek’ van de fles. Hier rijg je een touw doorheen en maak de twee uiteinden aan elkaar vast.

Stap 7. Vul de fles met vogelzaad! Hiervoor kun je ook een trechter gebruiken! Wel zo makkelijk!

Stap 8. Draai de dop er weer op en hang de fles in de boom!

Creatip! Hou de fles wel regelmatig schoon om schimmel te voorkomen. (Na een regenbui bijvoorbeeld).

Afbeeldingen

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.