Sneeuwpop gemaakt van een sok

Sneeuwpop gemaakt van een sok

De ‘Sok’ Sneeuwpop!

Wellicht heb je hem al via Facebook voorbij zien komen: De ‘Sok’ Sneeuwpop!

Juist een Sneeuwpop gemaakt van een (oude) sok! Echt heel veel sneeuw hebben we dit jaar nog niet gezien. Wie weet komt er met het maken van deze winterse vriend, toch nog meer sneeuw richting ons land!

Dus heb je nog een enkele sok ergens liggen of gewoon een nieuwe? Bekijk dan deze video (in het Engels) en onderstaande stappen om een leuke winterknuffel te maken! De stappen zijn gemakkelijk te volgen. Weet je eenmaal hoe? Dan kun je eindeloos variëren in kleur, soort en maat!

Deze DIY is van: handimania.com

Wat heb je nodig?
  • een sok
  • schaar
  • superlijm (of dubbelzijdig tape)
  • knopen
  • speldenkoppen (2x zwart en 1x oranje)
  • draad (in de kleur van de sok)
  • diverse restjes stof om de sneeuwpop aan te kleden
  • 1 kilo rijst
Hoe maak je het?

Het instructiefilmpje hieronder laat je stap voor stap zien hoe je het maakt!

We hebben echter ook de stappen voor je vertaald en uitgeschreven.

Stap 1. Sok knippenStap 1.  Leg de sok uitgestreken plat voor je neer. Met de schaar knip je de sok een paar centimeter voor de hak af.

 

 

 

Stap 2. Dit wordt het lichaamStap 2. Dit gedeelte wordt het lichaam van de sneeuwpop.

 

 

 

 

Stap 3. Draai binnenste buiten en bind het einde stevig vastStap 3. Draai de sok binnenste buiten. Pak nu een stukje draad en leg deze onder de sok.

 

 

 

Stap 4. Bind het stevig vast

Bind hiermee het einde van de sok stevig af.

 

 

 

 

Stap 5. Draai de sok binenste buitenStap 4. Draai nu de sok weer binnenste buiten.

 

 

 

 

Foto 6. Sok door de taperolStap 5. Pak de taperol erbij en haal de sok er door heen. Trek het uiteinde van de sok over de taperol heen. Zo krijg je een soort trechter voor de rijst!

 

Stap 6. Vul de sok met rijstStap 6. Vul de sok met rijst. Gebruik hiervoor een maatbeker of een grote lepel, wat jij makkelijk vind. Hoemeer rijst je toevoegd hoe dikker je sneeuwpop zal worden. Vul de sok niet met meer dan 1 kilo rijst.

 

 

 

SStap 7. Duw de sneeuwpop in de vormtap 7.  Je kunt nu al je sneeuwpop zijn lichaam in vorm duwen.  Doe dit alvast voordat je de bovenkant dichtknoopt.

 

 

 

Stap 8. Bind de sok goed dichtStap 8. Bind de bovenkant van de sok vast. Doe dit heel stevig zodat er geen rijst meer uit kan vallen. Knip de draad af.

 

 

 

Stap 9. Bepaal het de plaats van het hoofd en bind afStap 9.  Bepaal de vorm van het hoofd en wikkel het touw een paar keer om het hoofd af. Knip af wat je overhoudt van het touw.

 

 

 

Stap 10. Breng hem tot leven2Stap 10.  Nu kun je de sneeuwpop tot leven brengen! Laat alle creativiteit in je los. Maak bijvoorbeeld eigen garderobe van overgebleven stukjes stof! Zo kun je beginnen hem een warme sjaal te geven.

 

 

 

Stap 11. Mutsje makenStap 11. En wat dacht je van een warme muts! Vouw het stukje overgebleven sok uit stap 1 een paar keer om. Je zul zien dat dit een prachtige muts vormt!

 

Stap 12. Knopen vastplakkenStap 12. Gebruik wat (oude) knopen om zijn jas te maken. Gebruik hiervoor een beetje superlijm of dubbelzijdig tape!

 

Stap 13. Speldenknoppen maken het afStap 13. Je maakt zijn gezichtje door drie speldenkoppen te gebruiken! Twee zwarte en een oranje speld!

 

 

 

Stap 14. KlaarEn klaar is je kleine vriend!

 

 

 

Heb jij nu ook zo’n leuke vriend gemaakt?? Laat het ons weten en stuur een foto naar: info@creatips.nl.
Wie weet verschijnt jouw creatie bij ons op de site!

 

Jaqueline maakte deze sneeuwpop voor haar opleiding, samen met ouderen! Is het eindresultaat niet geweldig?

sneeuwpop-sok-jaqueline-creatps-nl

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.