Sticker verwijderen van glas

Sticker verwijderen van glas

Zo verwijder je die vervelende stickersresten

Altijd vervelend: de lijmresten van een sticker op een glas. Schrobben met een schuursponsje levert vaak krassen op en terpentine of wasbenzine geven vaak nare vlekken. Hoe kun je de lijmresten nu wél gemakkelijk verwijderen? Je zult verbaast staan dat je de meeste producten wel in huis hebt staan!

Wij van Creatips hebben 5 beste tips voor je op een rij gezet. Welke vind jij de beste of heb je nog een andere tip?

# 1. Sinaasappelschil

Lijm van stickers kun je goed verwijderen met een sinaasappelschil! Druk een sinaasappelschil uit op de lijm. Even laten zitten en je wrijft de lijm er zo vanaf.

# 2. Pindakaas

Stickers laten zich ook prima verwijderen met pindakaas. Smeer het eerst dik erop, laat het 5 minuten inwerken en je kunt de sticker verwijderen!

# 3. Blanke lampolie/ olijfolie of zonnebloemolie

Giet wat blanke lampolie op een oud doekje. Houdt het enkele seconden tegen de lijmresten aan en de vlek verdwijnt! Olijfolie of zonnebloemolie werken trouwens ook.

# 4. Azijn en zout

Leg het voorwerp waar de sticker op zit een tijdje in de wasbak met een scheut azijn en een flinke schep zout. Wrijf eventuele resten met je vingers van het glas af!

# 5. WD-40

Met WD-40 (smeermiddel) kun je de lijmresten ook moeiteloos verwijderen. Even opsprayen, paar seconden in laten werken en met een keukenrol afpoetsen. De resten verdwijnen direct!

 

 

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.