Uit de natuur

Vetbollen maken

Vetbollen maken

Vette ‘2.0’ bollen! De koudere dagen zijn weer in aantocht. Tijd om de vogels te verwennen met een lekkere vetbol. Vetbollen kun je overal kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Zo weet je ook precies wat er in zo’n bolletje gaat.

Cupcake etagère voor vogels!

Cupcake etagère voor vogels!

Tijd voor een feestje! Verras de gevederde vrienden met een heuse cupcake etagère. Natuurlijk niet gemaakt van de cupcakes zoals wij die kennen. Ditmaal gemaakt van vetbollen. Al eerder hebben we je kennis laten maken met het recept voor het maken van vetbollen.

PETfles voederstation

PETfles voederstation

Van frisdrank fles naar voederstation. Een petfles tover je snel om in een vogelvoederhuisje met behulp van houten lepels. Maak een klein en een iets groter gat in de fles en steek er een lepel door, met de lepel bij het grotere gat. Vul de fles met vogelzaad en draai de dop er weer op.

Help de vogels: Pindakaas rol

Help de vogels: Pindakaas rol

Vogel-lol met de pindakaasrol. Het wordt alweer een stuk kouder in Nederland. De vogels kunnen dan wel wat extra’s gebruiken. Ze hebben behoefte aan vet en eiwitrijk voedsel. Als er straks sneeuw en ijs ligt kunnen de vogels minder voedsel vinden.

Vetbollen zonder frituurvet

Vetbollen zonder frituurvet

Gezonde vetbollen voor vogels. We hebben je eerder laten zien hoe je vetbollen maakt met ongezouten frituurvet. Wist je ook dat je vetbollen kunt maken zonder frituurvet? Namelijk met gelatine en bloem. Wellicht ook een veiligere optie wanneer je vetbollen wilt maken met de kids.

7x vogelvoeder projecten!

7x vogelvoeder projecten!

De koude dagen zijn weer in aantocht. Tijd om de vogels te verwennen met allerlei lekkernijen in de tuin. De vogels kunnen wel wat extra’s gebruiken. Ze hebben behoefte aan vet en eiwitrijk voedsel. Als er straks sneeuw en ijs ligt kunnen de volgens minder voedsel vinden.

Vogels op de thee

Vogels op de thee

Theeservies in de tuin. Het blijft een leuk gezicht: ouderwetse theekopjes getransformeerd tot gave voederplaatsen. Je kunt er ook leuk mee variëren. Een gezellige high tea voor alle vogels die de tuin komen bezoeken.

‘Steen’goed!

‘Steen’goed!

Tover een saaie steen om tot een fantasiesteen. Ga op pad in de tuin of in het bos. Op jacht naar mooie, grote platte stenen. Of neem je ouders mee naar het tuincentrum. Je kunt er namelijk gave dingen mee doen. Dat had je vast niet gedacht van zo’n saaie steen!