Upcycling

Upcycling: Glas in touw wikkelen

Upcycling: Glas in touw wikkelen

We krijgen er geen genoeg van: de mogelijkheden met glazen conservenpotjes. Gooi ze niet in de glasbak, maar tover ze om tot een prachtig decoratiestuk. Voor dit project kun je natuurlijk ook lege wijnflessen, bierflesjes, shampooflessen, noem het maar op gebruiken.

Waxinelicht-houder met touw

Waxinelicht-houder met touw

‘Ingewikkeld’: van een conservenpot naar een waxinelichthouder. In het kader van de DHZ-projecten-reeks van ‘ingewikkeld’: ditmaal een waxinelichthouder van een conservenpotje. De stappen zijn bijna gelijk aan die van het bloemenvaas.

Glas inwikkelen met garen: ombre effect

Glas inwikkelen met garen: ombre effect

Een variatie op voorgaand project, echter ditmaal met een ombre effect gemaakt met drie kleuren garen. De stappen zijn vrijwel gelijk aan die van het conservenpotje. Voor de duidelijkheid hebben we ook de stappen van dit project op de foto gezet. Veel plezier.

Wijnfles inwikkelen met touw

Wijnfles inwikkelen met touw

Ingewikkeld: van een wijnfles naar een bloemenvaas. Een variatie op voorgaand project, echter ditmaal met een wijnfles. Gooi ook de lege wijnflessen niet weg, maar upcycle de fles tot een mooie bloemenvaas. De stappen zijn vrijwel gelijk aan die van het conservenpotje.

Glas inwikkelen met touw

Glas inwikkelen met touw

We krijgen er geen genoeg van: de mogelijkheden met glazen conservenpotjes. Gooi ze niet in de glasbak, maar tover ze om tot een prachtig decoratiestuk. Gebruik het eindresultaat als bloemenvaas, pennenhouder of opbergpot.

Theekaarsjes

Theekaarsjes

Dit project bestaat al een tijd en het blijft leuk om te doen. Daarom verdient het een plek op deze site: Het pimpen van theekopjes. Heb je nog van die ouderwetse kopjes van je (groot)moeder in de kast staan? Maak er dan hippe theekaarsjes van.

Upcycling: Lampenkap 2.0

Upcycling: Lampenkap 2.0

Geef je oude lampenkap een tweede leven. Ben je uitgekeken op je oude lampenkap? Wil jij je lamp een compleet nieuwe uitstraling geven? Zonder veel geld uit te geven? Bekleed hem dan zelf opnieuw met stof. Sanne Ruitenbeek maakte haar eigen versie met jute.

Upcycling met plakfolie

Upcycling met plakfolie

Upcycling met plakfolie, plakplastic, decoratiefolie. Het is razend populair onder de doe-het-zelfers. Met een vaste hand en wat geduld heb je supersnel jouw item opgeknapt. Je kunt het op van alles plakken. Hoe breng je het nu het mooi en snel aan? Dat hebben wij voor je uitgeprobeerd.

5 x DHZ met Schoolbordverf

5 x DHZ met Schoolbordverf

‘Back to school’ Schoolbordverf is een superleuk product om te gebruiken. Het is gemakkelijk, functioneel en niet al te duur. Je kunt overal op en voor gebruiken. Het kan op een muur of deur, maar waarom ook niet op een kastje, koffiekopje of dienblad?

  • 1
  • 2