Cupcake etagère voor vogels!

Cupcake etagère voor vogels!

Tijd voor een feestje!

Verras de gevederde vrienden met een heuse cupcake etagère! Natuurlijk niet gemaakt van de cupcakes zoals wij die kennen. Ditmaal gemaakt van vetbollen!

Al eerder hebben we je kennis laten maken met het recept Vetbollen maken.
Dit project is een variant hierop!

Als het af is, is het niet alleen een lust voor het oog, maar ook een lust voor de vogels! Een prachtig ‘baksel’ waarvan ze zullen smullen!

Wat heb je nodig?
  • ongezouten frituurvet (Ossewit)
  • vogelzaad voor tuinvogels of je eigen samengestelde menu
  • (steel)pan
  • siliconen of papieren cupcake vormpjes
  • siliconen cupcake bakvorm voor cupcakes
  • etagère
Hoe maak je het?

Stap 1.  Gebruik ongeveer 1 deel frituurvet op 1 deel vogelzaad. Hiermee krijg je een lekker gevulde cupcake.

Stap 2. Eerst ga je het vet smelten in een pannetje. Doe dit op een laag vuur. Het mag zeker niet gaan koken.

Stap 3. Wanneer je je eigen vogelzaad menu hebt samengesteld kun je tijdens het smelten de pinda’s fijn stampen. Doe dit door de pinda’s in een doek te leggen en erop te slaan met een hamer.

Stap 4. Wanneer het vet is gesmolten kun je alle ingrediënten toevoegen. Roer ze goed door het vet heen. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.

Stap 5. Tel van te voren hoeveel vormpjes je nodig zult hebben. Zet de papieren of siliconen cupcakevormpjes in de (siliconen) bakvorm. Dit zorgt voor extra stevigheid om straks de vorm op te pakken en in de koelkast te zetten.

Stap 6. Giet nu het mengsel in de vormpjes.

Stap 7. Laat nu het vet goed hard worden. Zet ze in de koelkast zodat ze goed stollen. Na ongeveer anderhalf of twee uur kunnen ze eruit. Laat ze vervolgens nog een dag drogen.

Stap 8. Haal de cupcakes uit de vorm en zet ze neer op de etagère.

Stap 9. Voor de finishing touch presenteer je de etagère op een schaal, met daarom heen nog meer lekkers voor de vogels. Denk aan (dop)pinda’s en extra vogelzaad.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.