Theelichthouder met foto

Theelichthouder met foto

Theelicht houder met eigen foto

Dit geweldige idee kwamen we tegen op Inspired Ideas.

Een bijzondere techniek die foto’s eens op een andere manier laat zien!
Je verrast je dierbare gegarandeerd met dit mooie geschenk. Een prachtige wijze om iemand te eren of om herinneringen op te halen.

Wat heb je nodig?
  • glazen theelichthouder
  • plakplastic/ Aslan folie
  • zwart-wit foto’s
  • schaar
  • bak met warm water
Hoe maak je het?

Stap 1. Allereerst bedenk je welke foto(‘s) je gaat gebruiken. Gebruik sowieso zwart-wit foto’s.
Je kunt er voor kiezen om meerdere foto’s naast elkaar te zetten, net zoals een flimstrip. Of je kunt een enkele foto gebruiken.
Zorg ervoor dat de fotostrip even lang is als de omtrek van de houder aan de binnenkant. Let ook op de hoogte van je foto’s.
Het mooiste resultaat geven foto’s met een hoog zwart-wit contrast. Zo komen ze straks nog beter naar voren op het glas.

Stap 2. Heb je je foto’s? Maak dan een kopie met een kopieermachine. De techniek werkt namelijk niet met een inkjet printer.

Stap 3. Knip een stuk Aslan uit dat groter is dan je foto(‘s).
Trek het beschermpapier van de achterkant af en plak het folie op de voorkant je foto. Dus over de zwart-wit afbeelding.
Waar nog geen papier zit, en waar het dus nog plakt, kun je wit papier plakken.

Stap 4. Wrijf stevig over de achterkant van de foto zodat het goed plakt aan het folie. Wrijf extra goed waar zich inkt op de afbeelding bevindt.
Knip nu je foto op maat uit.

Stap 5. Hierna plaats je de afbeelding in een warme bak water. Minstens 7 minuten.
Je zult zien dat het papier vanzelf los begint te laten. Voorzichtig wrijf je, met duim of vingers, onder warm stromend water, de rest van het papier eraf.
Wrijf niet te hard, anders gaat de inkt er ook af!

Stap 6. Als al het papier eraf is, laat je de afbeelding drogen. Dit met de plakzijde omhoog. Wanneer het Aslan opdroogt, wordt het vanzelf weer plakkerig. Zie je nog restjes papier, dan kun je het proces opnieuw herhalen.

Ben je tevreden? Geen papieren resten meer? Plak dan je foto voorzichtig in de glazen houder. Waxinelichtje er in en genieten maar!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.