Scrabble ‘love’ onderzetter

Scrabble ‘love’ onderzetter

Zeg het met Scrabble!

Hoe gaaf zijn deze onderzetters gemaakt van scrabblesteentjes?! Via etsy.com kwamen dit leuke idee tegen! Ze zijn ontzettend eenvoudig te maken! Met de boodschap op de onderzetter kun je eindeloos variëren! Wat zou jij willen zeggen?

De scrabble steentjes kun je, als je geluk hebt, vinden in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Probeer anders Markplaats.nl

Wat heb je nodig?
  • scrabble steentjes
  • plakband
  • (zelfklevend) stuk kurk
  • Mod Podge
Hoe maak je het?

Stap 1. Verzin vier letterwoorden met een romantische betekenis. In het Nederlands of Engels. Je hebt vier woorden nodig. Heb je een korter woord? Gebruik dan de lege scrabble steentjes ter opvulling.

Stap 2. Leg de vier woorden onder elkaar zodat ze een vierkant vormen. Plak de letters, aan de voorkant, aan elkaar vast met plakband. Hierdoor verschuiven ze straks niet bij het bevestigen aan het kurk. Je kunt ook de steentjes aan elkaar plakken met superlijm.

Stap 3. Knip een vierkant stuk kurk uit dat een klein stukje kleiner is dan je lettervierkant. Hierdoor heb je straks geen randen die uitsteken.

Stap 4. Draai je lettervierkant om. Verwijder het folie van de kurk en plak het vast aan de achterkant van de steentjes. Even goed aandrukken.

Stap 5. Draai je onderzetter nu weer om en verwijder het plakband. Gebruik de Mod Podge om een beschermlaag te geven aan de steentjes. Op deze manier blijven ze ook goed vast zitten!

Creatip! Je kunt ook een oude onderzetter hergebruiken om daar de steentjes op te plakken!

Creatip! Plak de steentjes op een magneetje! Zo kun je ook een romantische boodschap op de koelkast maken!

Creatip! Je kunt natuurlijk ook onderzetters maken met een ander thema: trouwen, feest of vriendschap.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.