Fotohanger: houten woonketting

Fotohanger: houten woonketting

Knip je woonketting in stukjes

Wanneer je op Pinterest en in de woonbladen kijkt zie je veel houten kralen en ‘de’ woonketting (wie heeft hem nu niet?). Doe eens anders en hang hem niet op als een slinger, maar… knip hem in stukjes! In een handomdraai maak je jouw eigen persoonlijke woon-accessoire. Je kunt natuurlijk ook losse kralen kopen, als je je huidige woonketting liever heel houdt ;). Varieer in kleur en grootte voor een speels effect.

Wat heb je nodig?
  • een woonketting of (houten) kralen
  • garen of waxkoord
  • schaar
  • naald
  • foto’s of leuke kaartjes
  • metalen clips of knijpertjes
  • lijm
  • spijkertjes/washi-tape (om ze op te hangen)

Stap 1 
Knip je woonketting door en verzamel al je kralen. Opgepast, want ze rollen zo van tafel!

Stap 2
Steek het garen door de naald en rijg hier ongeveer 10 tot 13 kralen aan (afhankelijk van de grootte rijg je meer of minder).
Maak je eigen combinaties. Wissel kleuren af, houd het bij een kleur of een enkele andere kleur tussendoor. Wat jij wilt.

Stap 3
Maak een lusje aan de bovenkant van de ketting, hier hang je straks je ketting aan vast. Om te zorgen dat deze goed blijft zitten, kun je het garen ook een keer door de bovenste kraal halen. Maak een stevige knoop en knip het overtollige garen af. Zet de knoop extra vast door een druppeltje lijm.

 of  

Stap 4
Nu gaan we de metalen clip vast maken aan de ketting. Knip eerst het garen af, zorg wel dat je genoeg draad houdt om de clip aan vast te maken. (Beter teveel dan te weinig). Haal ook dit door het oog van de naald.

Rijg het draad door de metalen clip. Kijk goed naar het plaatje. Zo krijg je de knoop aan de achterkant van de clip zodat de knoop niet zichtbaar is als je de ketting ophangt.
Trek het draad goed strak voordat je de knop legt. Je kunt ook de draad nog door een kraal rijgen zodat hij stevig vast zit.


Knip ook hier het overtollige draad af en fixeer eventueel met een druppeltje lijm.

Stap 5
Tijd om ze op te hangen! Het kan aan een spijkertje, maar ook met vrolijk washi-tape. (Dit scheelt ook weer gaten in de muur ;)).

 

Extra creatip!
  • Heel leuk voor jezelf, maar nog leuker als cadeau.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.