Woordenwolk maken

Woordenwolk maken

Een collage van woorden

Je kent het wel: een collega die vertrekt, een bruiloft, een verjaardag. Wat voor cadeau moet je nu verzinnen? Maak een collage van woorden! Oftewel een ‘Tagcloud’. Niets persoonlijkers dan dat. Ga geen uren in Photoshop aan het werk, maar laat een handige site het werk doen! Via de Woordle Tool¬†maak je razendsnel een mooie collage. In slechts 5 stappen heb jij je cadeau klaar.

Hoe maak je het?

Stap 1
Bedenk allemaal woorden waarvan jij vindt die van toepassing zijn op de perso(o)n(en), gebeurtenis of bedrijf.

Stap 2
Ga naar de website van Wordle.

Stap 3
In het tekstveld ‘Create your own’ typ je alle woorden die je hebt verzameld. Woorden die je vaker gebruikt, zal Wordle groter weergegeven.
Meerdere woorden houdt je geclusterd door ze tussen “- ” te typen. Dus bijvoorbeeld: We gaan je missen wordt “we-gaan-je-missen”. De streepjes blijf je wel zien.

Stap 4
Heb je alle woorden in gevuld? Klik op ‘Go’ en Wordle gaat voor je aan de slag.

Stap 5
Ben je nog niet tevreden? Pas de woordenwolk aan via het bewerkingsmenu:

Language: hier kun je o.a. woorden aanpassen naar hoofdletters, veranderen hoe vaak ze voorkomen en buitenlandse woorden verwijderen.
Font: hier kun je het lettertype aanpassen
Layout: hier kun je o.a. woorden op alfabetische volgorde zetten, maximaal aantal woorden bepalen en de richting van de woorden bepalen.
Color: hier pas je de kleurencombinaties aan
Randomize: hiermee hussel je de woorden door elkaar

Woorden verwijderen? 
Ga met de muis op een woord staan, klik op de rechtermuis knop. Nu verschijnt ‘Remove ‘Word’ ‘. Klik hierop om het woord te verwijderen.

Tevreden?
Bewaar je wolk op je computer. Pas hem eventueel daarna aan in Photoshop op het juiste formaat voor in bijvoorbeeld een fotolijst(je) of als kaart.

Extra creatips!
  • Je kunt ook een woordenwolk van een website maken. Worlde verzameld dan zelf de woorden die (veel) voorkomen op de website.
    Typ in de balk onder “Or” de URL van de site. Klik op Submit en Wordle gaat voor je aan de slag.
  • Gebruik de tool om je eigen verhuiskaart of uitnodiging te maken!

Hieronder hebben we een voorbeeld geplaatst van een ‘Wij gaan samenwonen’ – kaart en uiteraard een Tagcloud van Creatips.nl.

Afbeeldingen

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.